Zvone Šeruga:

KILOMETRI ŽIVLJENJA

Popotni življenjepis, 456 strani, 500+ fotografij, format 17 x 24 cm, 115 gr. mat papir, trda vezava. Knjiga je izšla, prva naklada je razprodana. Ponatis bo na voljo konec novembra. Naročniki prejmete podpisan izvod.

Cena 40€

Cena 40 €, poštnina za Slovenijo je vključena. Cena za tujino (Evropa): 48 €.

seruga (1)-min
03-min
14-min

Moja deseta knjiga, ki združuje ostalih devet in ji dodaja še trideset let otroštva, mladosti in prvih potovanj.  Pastir(ček) izpod Gorjancev, ki je postal gimnazijec in se odločil za študij novinarstva. Ker novinarji potujejo, čeprav je bilo v tistih letih za kmečke otroke celo morje nedosegljivo daleč. A sem pri dvajsetih letih tudi v resnici odkril svet, ki me ni več izpustil: Evropa, Azija, Afrika, obe Ameriki – vse to na avtostop. Potem pa spoznal deklico, ki je postala in ostala del mojega življenja. Z Romano sva štiri leta potovala z motorjem okoli sveta . Rodila se Kaja in ponovno smo šli za leto dni naokoli. Rodil se je Grega in spet smo odpotovali. V najbolj odmaknjene predele celin sem vodil skupine sorodnih duš in preživel zadnji dve desetletji na motorju, z lepo družbo na zadnjem sedežu in – ne, ni bila vedno Romana.

A vendar je knjiga na nek način tudi ljubezenska zgodba. O razburkanem življenju, v katerem ostaja ena oseba že štiri desetletja rdeča nit, ki tke in povezuje poglavja lepega življenja.

Morda so KILOMETRI ŽIVLJENJA celo ljubezenska zgodba. A drugačna, včasih in nekaterim težko doumljiva. In morda vam knjiga prav zato lahko ponudi tudi več kot le potopis.

Včasih pomislim: škoda, da sem jo jaz napisal – ker bi jo sicer z velikim veseljem prebral.